28/11

Dagen har verkligen börjat bra. När jag skulle gå till bussen i morse kom jag på att det var jag som skulle lämmna Max (Fridas hund) på dagis nere vid krysset och det hade jag ju inte tagit med i planeringen, det blev alltså till att jogga ner dit med honom och sen jogga mot bussen. När jag nästan var framme vid bussen kom jag ihåg att jag glömt badkläderna, vi ska simma idag med skolan. Det blev alltså till att springa tillbaka hem och sen springa till bussen igen. Jag hann precis som tur var, eftersom jag hade prov första lektionen så vill man ju inte bli försenad. Provet gick käpprätt åt helvete.. Jag hade faktiskt pluggat men det hjälper väl inte när man inte har något sinne för språk. Nu har jag 1,5h att fördiva innan jag ska dra mig mot storvretsbadet, med andra ord hade jag hunnit hämta badkläderna nu och besparat mig denna ohälsosamma språngmarsch. Färdiggnällt (tror jag iaf)

Gårdagen var inte mycket att hänga i julgranen, en helt vanlig torsdag i skolan. Sen åkte jag hem och pluggade franska, men efter en stund sommnade jag i soffan istället. Vaknade när det var meningen att jag skulle gå till bussen så det var bara att slänga på sig kläderna och springa lite. ridlektionen gick bra faktiskt. Valde sist så jag fick P-G. Sist jag hade honom gick det helt värdelöst och han bara segade sig och var jobbig. Igår fick jag jobba lika mycket men den hr gången fick man lite utdelning iaf. Skönt.
En annan sak som är skönt är ju självklart att det är helg nu. Dessvärre kommer den fylllas med pluggande av alla de slag. Fast lite kul hinner man nog också med, ska tex. baka med flickorna :)
Får försöka hitta på något annat att sysselsätta mig med nu för jag kan inte komma på något mer att skriva.


26/11

Julen närmar sig med stora steg. Det känns helt sjukt att det är första advent på söndag. Längtar väldigt mycket till julen i år, kanske mest för at det är lov då. Själva julafton tycker jag är lite överskattad, det är förberedelserna och eftermyset som egentligen är mysigast tycker jag.
Nu är det mörkt ute och har varit det ett tag trots att klockan bara är halv 5. Känner mig lite ensam här hemma och längtar till att Mattias ska komma hem men han skulle troligen bli sen ikväll. Det betyder att jag har en massa tid att plugga i lugn och ro, franska och matte. Gjorde ett försök för en stund sen men det gick inge vidare, huvudet började värka så fort jag slog upp böckerna. Allting känns så oöverstigligt och det jag känner mest för är att bara krypa ner under täcket och gömma mig fram till i juni när allt är över. Fast å andra sidan börjar allt nytt då istället vilket för mig känns minst lite oöverstigligt. Förra veckan var det SACO-mässan och skolan hade investerat 50kr i varje elev för att vi skulle gå dit men jag kännde att det inte rktigt var något för mig. Jag har ingen aning om vad jag vill göra och så hammnar man i ett gigantiskt rum med oöndligt många skolor, utbildningar och kurser som man kan välja. Nejtack.
Stannae hdemma och förberedde mig inför kursprovet i matte E som vi hade på fredagen. Där har vi någonting som funkar i alla fall. Missade bara 3 poäng av ca 50 och fixade mig ett MVG i kursen. Grattis till mig och tack pappa för att jag fick dina brapåmatte-gener.
Hoppas på att det blir det årliga julbaket med flickorna i helgen, saknar dem. Där behöver man aldrig förklara sig och det gör inget att jag är lite konstig. Sen är det ju alltid gott att baka.
Någon annan jag saknar är Prima. Han kunde verkligen få en att tänka på annat och glömma all stress och press. Det är långt ifrån samma sak på ridskolan. Där sitter det alltid folk på läktaren och kollar när man rider och det känns som om alla pratar om hur dålig jag är och hur synd det är om hästen som har mig som ryttare. Hästarna är också något helt annat, man känner ingen gemenskap alls utan deras sätt får en verkligen att känna sig som en i mängden. Prima däremot tyckte nog om mig, eller kännde åtminstone igen mig och visade det på sina egna små sätt..
Men nu ska jag börja röra mig härifrån och åka med Mattias på jobbet.